Ιστορία Συλλόγου

 

Πολιτιστικός - Ψυχαγωγικός και εκδρομικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ
Πολιτιστικός – Ψυχαγωγικός και εκδρομικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Ο ιστορικός σύλλογος <ΦΟΙΝΙΞ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ>> δημιουργήθηκε το 1935.

Το πρώτο συμβούλιο είχε μέλη τους κ.κ Ι. Αλευρόπουλο, Κ. Δασκαλόπουλο, Δ.Κ Κισκίρδη, Π. Ουδενιώτη και πρόεδρο τον Σπ. Ραζή.

Άνθρωποι δραστήριοι , φιλοπρόοδοι με πίστη και ανωτέρα ιδανικά δημιούργησαν τον ΦΟΙΝΙΚΑ, με σκοπό να βοηθήσουν να γίνει το προάστιο της Νέας Σμύρνης  μια πόλη ανθρώπινη και τον στήριξαν με κάθε θυσία για να μην φύγει ποτέ από την γή που τον γέννησε αλλά και την τέφρα που αναγεννάται διαρκώς.

Η ίδρυση ήταν απολύτως αναγκαία, γιατί η τότε κοινότητα αν και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επουλώσει τις μεγάλες τις ανάγκες αυτές αντί να λιγοστεύουν πλήθαιναν.

Οι πρώτοι κάτοικοι με κόπους και πολλές δυσκολίες έβαζαν τα θεμέλια του ωραίου αυτού προαστίου σε μια απέραντη έκταση με χωμάτινους δρόμους , γεμάτη χαντάκια, χάσκοντα ρέματα χωρίς συγκοινωνία , χωρίς φώς και νερό χωρίς…..

Χωρίς δισταγμό ο Σύλλογος βοήθησε και έδωσε λύσεις παρόλες τις δυσκολίες , τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που βρήκε. Κατάφερε να τα ξεπεράσει θαρραλέα εκπληρώνοντας με ευσυνειδησία και συνέπεια τον προορισμό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Στο χρονικό διάστημα της παρουσίας του, έχει μια φωτεινή λαμπρή πορεία ,τόσο  στον κοινωνικό, αλλά και στον εξωραιστικό,  πνευματικό και πολιτιστικό τομέα.

Η αναγνώριση της πολύπλευρης δράσης του είναι αναγνωρισμένη καθολικά και χαίρει τον ενικό σεβασμό όλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + eight =